nlenfrde

Datum: 5 april 2019

Onderwerp: Kwestie Michael P. - verrotte status department veiligheid en justitie

Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Minister VenJ & Tweede Kamer Veiligheid en Justitie 


Geachte heer Dekker, beste Sander,

Als geen ander begrijpen wij voor welke moeilijke taak u momenteel staat, gezien de huidige, volkomen verrotte staat van het departement Veiligheid en Justitie. De problematiek die zich voor doet binnen het strafrecht en aanverwante instanties, doen zich namelijk op exact de zelfde manier voor binnen het civiele gedeelte.

Het is volledig zinloos om continue een minister naar huis te sturen, als de problematiek door de ambternaren veroorzaakt wordt. Ook ons voorstel is om eens goed de bezem door het departement heen te halen.

De overeenkomst tussen de problemen binnen het straf- en civiel recht is dat men blijkbaar niet in staat is om op de juiste manier om te gaan met mensen met een (zwaar) mentale stoornis.

Ook binnen de complexe scheiding ligt hier het probleem. De ouder met een mentale stoornis wordt niet herkend door de huidige ingezette hulpverlening. Zij bezitten niet de expertise om hier hulp te kunnen verlenen.(Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis en Jeugdzorg). Inmenging van deze instanties veroorzaakt nog veel meer problemen. 

Daarnaast is ook het familierecht volledig verrot. Rechters zijn arrogant en van mening dat op het moment dat ouders bij de rechtbank komen, de situatie al volledig geëscaleerd is. Men redeneert dan dat ouders de verantwoording uit hand hebben gegeven en de rechters volledige zeggenschap krijgen over wat te doen. Dit kortzichtige beleid creëert de meest schrijnende situaties, gezinnen worden volledig uiteengescheurd. Inmiddels lopen er ruim 1 miljoen volwassen geworden kinderen rond met een onverwerkt trauma na scheiding.

De oplossing ligt momenteel op het bord van Mr. Marion Beckers, echter de rechtspraak heeft het overleg eenzijdig stop gezet. Zij wil haar fouten helaas niet inzien. Zie bijgaande correspondentie.

Met vriendelijke groet,

Marieke van Woerkom