Menu
nlenfrde
Sinds 1-1-2019 is dit het schrikbarend aantal kinderen van verstoten ouders:

Als we er niets tegen doen zullen er dit jaar nog eens 13518 kinderen de dupe worden van ouderverstoting, dat zijn gemiddeld 2 kinderen per uur!

Herken Ouderverstoting pleit met klem op een aparte beroeps/gedragscode voor alle professionals die zo nodig zich willen bemoeien met ouders in de high conflict scheiding en al helemaal voor professionals die met kinderen willen werken die door de high conflictscheiding in een loyaliteitsconflict komen.

Expertise

Al deze mensen moeten een gecertificeerde extra opleiding/cursus volgen, die al op de plank ligt, niet hoeft te worden ontwikkeld, het is er al! Wat ik nu volop zie gebeuren; onze kinderen en zeker ook wij zijn het verdienmodel geworden, ook van ouders die zelf ouderverstoting hebben meegemaakt of er zelfs nog midden in zitten!

Coaches, behartigers, bijzonder curators, mediators, conflicbeheersers: iedereen kan zich tot zo iets uitroepen.
Een enkeling volgt nog een cursusje. Wat die dan ook mag inhouden...vaak leuk bedrag betalen, stage lopen bij iemand die de cursus al heeft doorlopen. Flinterdun.

Dan kan de intentie nog zo goed zijn, de meeste ouders die dit doen hebben hun eigen situatie niet op orde. Zijn zelf niet in contact met hun kind, maar gaan aan jou vertellen wat te doen???? Wat doen wij onszelf en de kinderen aan?

Een hele enge ontwikkeling die zeer ongewenst is.

Laat deze groep mensen zich focussen op de 85% scheidingen die wel te bemiddelen zijn. Waarbij een stevig gesprek met een goede vriend/in ook geholpen zou kunnen hebben, maar goed.

Professionals

Bij dus die overige 15 % horen echte professionals. Die er voor hebben geleerd. Die liefst ook zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, waar je dus je toe kunt wenden, doet die hulpverlener zijn/haar werk niet goed. Want ga nou eens naar de website van bovengenoemde groep en kijk nou eens waar jij je kunt wenden, mocht de dienstverlening ondermaats zijn......

Let wel; ik ben niet tegen een kinderbehartiger, etc en vast en zeker zullen er zeer goede tussen zitten. Wedden dat die nog veel meer opleiding en ervaring hebben? Dat die aantekening een klein dingetje was?

Maar zo lang er niet goed gescreend wordt, niet gekeken wordt naar de achtergrond, prive situatie, gedegen opleiding en dus die extra cursus (wat is nou 5 dagen......)om OVS te herkennen en dus eventueel gericht naar een goede hulpverlener door te sturen, moeten wij ouders zelf eens goed nadenken waarmee wij onszelf en onze kinderen onnodig belasten.

Ik ken een register accountant, die een mediation bureau heeft opgezet. Hij verbindt graag; vraag eens hoe het contact is met zijn kinderen.....
Ik ken een inkoper die nu in 1 keer verbindend is. Terwijl die beter zou moeten weten, want de verbinding met zijn ex en daardoor toegang tot kind, is er niet.
Ik ken een procesmanager die nu coach is, maar met zijn 2 kinderen onder de 10 heeft hij al 3 jaar geen contact. Toegevoegde waarde aldus de coach: ouders leren loslaten en verder gaan met het leven....Terwijl OVS dus kindermishandeling is en ik mij afvraag wat dan dat loslaten mag betekenen .
Ik ken counsellors die 2 jaar zitten te pappen en nathouden, ouders steeds kleiner en onzekerder maken tot het niveau dat de coach de mails naar jouw ex gaat beantwoorden; zelfs dat kan jij dus blijkbaar niet goed....
Ik ken een conflictbeheerser bij echtscheiding, die al 17 jaar onbegrensd alles aanwendt om de vader uit het leven van zoon te bannen!

Wat doen wij onszelf en vooral, onze kinderen aan? Waarom zou jij naar die lui toe willen gaan, als je weet dat ze het gewoonweg niet goed kunnen doen?

Onderschat ouderverstoting niet.
Bagetaliseer ouderverstoting niet.

Herken Ouderverstoting wil goed geschoolde professionals.

Zo lang bladzijde 25 rapport Scheiden zonder schade https://www.herkenouderverstoting.com/downloads/downloadpagina/category/8-tweede-kamer niet is uitgevoerd , is het aan ons om heel goed op te letten wie wij uitnodigen om zich met ons te bemoeien!

Dit is onze eigen verantwoordelijkheid. Zoals prinses Laurentien zeer terecht opperde: welk vertrouwen moeten de kinderen nog hebben, met al dat geklungel !