nlenfrde

Als voorloper op wat wij gezamenlijk willen gaan bereiken in 2019: contact/omgang met ons kind (ongeacht de leeftijd), vraag ik jullie de balans op te maken.

Koop of pak een paar lege ordners. Heb een paar tabbladen. Een PC met printer of een pen/papier en perforator (gaatjes maker).Verzamel nu al het papierwerk wat jij in de loop der jaren hebt gehad. Verdeel jouw papieren in categorieën. Een stapel beschikkingen/juridische papieren, zoals brieven van advocaten etc., met betrekking tot jouw kind onder “rechtspraak”. Maak ook een tabje ‘ onderzoeken’, daar stop je de Raad van kinderbescherming, maar wellicht heb je ook weer een onderzoek van Veilig Thuis of Jeugdzorg gehad? De trajecten waar jij braaf aan hebt deelgenomen. Heb je al op één of andere manier contact gehad met de politie? Apart tabje. Ook natuurlijk een tab voor de school

Heb een verzamel tab waar diverse zaken onder vallen, zoals bijvoorbeeld een schrijven van de sportclub, of je niet wilt komen kijken, want het is te belastend voor het kind (ja, ja, hoe halen ze het in hun hoofd, maar dit gebeurt dus gewoon). Of jouw pogingen de wethouder, de gemeenteraad of de landelijke politiek bewust te maken.

Het oudste onder op.

Zo ga je dus ook mapjes maken op jouw PC, die je weer onderbrengt in 1 hoofdmap: naam kind(eren)

Zo ga je dus ook mapjes maken in jouw email. Hoofdpostbus is naam kind(eren) met sub postbusjes; alle email betreffende jouw kind(eren) gaan geordend op een rijtje

Ga aan de slag met een tijdlijn.

Vanaf het moment dat jij jouw ex tegen kwam tot aan nu. Met extra aandacht voor:

  • De zwangerschap
  • Geboorte, hoe waren de eerste weken, wat was jouw rol/houding
  • Wellicht splitsing in 2 lijnen; jouw rol als ouder tot aan scheiding
  • De relatie tot aan de scheiding
  • En dan weer de tijdlijn vanaf scheiding

En dus op elk tabblad ook een tijdlijn: datum, naam; wat uitgesproken/gezegd/opgelegd.

Wat moet je wel doen

Houdt het op feiten, jouw emoties doen er niet toe. Dus datum, feit en de namen van de betrokkenen. Heb alle rechters op een rijtje die je hebt mogen ontmoeten en de onnavolgbare uitspraken, die alles verergerden. Weet met welke advocaten jij te maken hebt gehad en met welke leugens zij aankwamen. Heb de namen van alle zogenaamde hulpverleners op een rijtje en waartoe zij jou gedwongen hebben. Al met al, heb alle feiten op een rijtje. Laat het vervolgens een dag liggen en pak het de dag erna op en maak de balans. Stel jezelf de vraag: wat heb ik bereikt tot nu toe ten bate van mijn kind? Wat heeft gewerkt, wat niet? Wat was mijn houding in dit verhaal? Allemaal ‘ik-vragen’, want het komend jaar gaat het erom wat jij (ik) zelf kunt doen om dus in contact met jouw kind te komen en zijn, zonder jouw kind daarmee nog verder te traumatiseren, te belasten, door handelingsonbekwame professionals uit te nodigen in jullie leven.

Vanaf 2019 gaan we week voor week in kleine stappen met tips ZELF naar herstel werken

 Je ziet; deze tip is dus niet voor de ouders die er dubbel instaan. Die zich vooral bezig willen houden met hun ex. Deze tip is ook niet voor de ouders die denken dat het inzetten van derden de oplossing gaat brengen. Dat bijvoorbeeld een gezinsvoogd jouw ex wel even in het gareel gaat krijgen waardoor jij weer in contact kan zijn met jouw kind. Of dat een traject jouw ex wel even een lesje zal leren.

Deze tip is er zelfs niet voor ouders die moe gestreden zijn of die er eigenlijk klaar mee zijn. Die afscheid hebben genomen en zich afvragen wat contactherstel, na al die leugens en afwijzing, nog gaat brengen. Iets wat trouwens mag en kan, geen veroordeling, maar belast het kind dan ook niet langer en laat de situatie met rust. Blijf echter onder en met ons, om voor het groter geheel te strijden; bewustwording rondom ouderverstoting.

Dus maak de balans op! Heb de feiten op een rijtje. Breng orde aan in de chaos. Heb de namen op een rijtje. Dit geeft rust. Orde in jouw hoofd. Het is de eerste aanzet tot het herpakken van de regie! Een goed overzicht geeft jou het gevoel weer enigszins controle te krijgen over jouw eigen leven. Zo af en toe spreek ik nog ouders en als ik dan zie vanuit welke chaos zij willen handelen…. Stapels papieren maken een onsamenhangend verhaal.

Dus breng orde aan in de chaos en werk samen met ons, maar wel helemaal zelf naar de bevrijding van jouw kind toe in 2019

2019 is het jaar dat ouderverstoting bij jouw kind stopt, afgesproken?