Menu
nlenfrde
Sinds 1-1-2019 is dit het schrikbarend aantal kinderen van verstoten ouders:

Als we er niets tegen doen zullen er dit jaar nog eens 13519 kinderen de dupe worden van ouderverstoting, dat zijn gemiddeld 2 kinderen per uur!

Soms gebeurt het !!

"Verwarde mensen"

Ouder verstoting en dan hoor je opeens in het nieuws man of vrouw neemt recht in eigenhandig en gaat over tot ...... en het was bekend bij de instanties etc.

Of wat zijn er toch veel verwarde mensen de laatste tijd, hoe zou dat nou komen ?

De verstotende ouder, het is dat we denkende wezens zijn en uiteindelijk kiezen voor een leven met een ultiem gevoel van rouw, we moeten toch door zeggen we dan. Maar je gaat door maar voor hoeveel procent dan ? Want dat is het voor de verstoten ouder rouw, maar hoe moet dat wel niet voelen voor het kind die in vele gevallen de andere kant van de familie niet of nooit meer ziet?

Eigen ervaring

Zelf heb ik door een echtscheiding van mijn ouders ( ik was 13 jaar) nooit meer mijn opa en oma gezien en ik was echt heel graag bij ze. Wat ik mij hiervan kan herinneren is dat ik loyaal was aan mijn moeder en niet meer naar mijn vader toeging die een behoorlijke periode weer ging inwonen bij zijn vader en moeder. Ik mocht wel van mijn moeder naar mijn vader of opa en oma toe.

Trots en koppigheid was het meer van beide kanten en al gauw wordt 1 , 2 jaar “op die leeftijd iemand niet meer zien” zorgt snel voor verdere verwijdering en je gevoel ? Ja die gaat op die leeftijd gaat over vriendjes, vriendinnetjes je school etc. Je zoekt als kind de weg van de miste weerstand tot dat 2 jaar 4,8,12 jaar worden en je uiteindelijk een bericht binnen krijgt, je opa is dood.

Tot op de dag van vandaag en dat is nu 40 jaar geleden denk ik hier nog bijna iedere dag aan 

Levenslang schade

Mochten ouders dit lezen die een kind bij hun andere ouder weg houden, weet wat je je kind aandoet een leve lang beschadigt zijn door jou.

Zoek naar je diepste gevoelens en stel je voor “hoe moeilijk het ook is” wat dit met jou zou doen.

Denk je dan nu bij jezelf ..... mmmm interessant ... maar uuuuu lekker belangrijk, weet dan dat als je zo denkt dat je ziek bent. Terwijl jij denkt dat de ander niet goed bij ze’n hoofd is. Geloof me jij bent ziek en daar kan jij niets aan doen. Maar zoek dan hulp en regel een goede omgang met de gezonde ouder van je kind(s). Belast ze niet met jouw sores of jeugdtrauma’s, projecteer dit niet op jouw kids.

Geen eigen belang

Denk niet in je eigen belang maar in het belang van je kind(eren). De winst voor jou is begrip en erkenning van je kinderen als ze ouder worden. Wat ook kan gebeuren bij ontkenning en als je geen hulp zoekt is dat wanneer je kinderen ouder worden en op een gegeven er achter komen dat jij ze heb misbruikt voor je eigen gerieven zij jouw gaan afstoten, dit noemen wij karma. Je kan nu nog gaan voor strafvermindering als je je zelf aangeeft, want zo werkt dat bij Justitie bij een misdaad ja je begaat een misdaad tegen je eigen kind.

Weet dat nu vele ouders die vechten voor hun kinderen ervoor zullen zorgen dat je vroeg of laat door de mand valt. De keuze ligt nu nog bij jouw.... binnenkort niet meer.

Oja en dan schreeuw je.... Gaan we dreigen !!!!

Nee beste, we dreigen niet het is een belofte

Geschreven door: Ed Korporaal