nlenfrde

Zie deze brief

als de tegenhanger van die brief die zo enthousiast wordt ontvangen van Villa Pinedo. Op zich een prima brief, wie kan nou tegen de inhoud van die brief zijn? Precies! Zeker weten dat als die brief wordt voorgelezen door een lief ogend meisje, iedereen instemmend zit te knikken, inclusief verstotende ouders en instanties! 

Sorry, maar zo’n brief is een open deur! Het is heel jammer dat er überhaupt zo’n brief geschreven moet worden. Dat ouders zo met zichzelf bezig zijn, dat de kinderen klem komen te zitten. Maar het kan altijd nog erger! En dat ondervinden wij.

Maar wat kunnen wij? Veelal niets. Willen wij opvoeden, dan stampt de puber naar de andere ouder, want die is liever, geeft meer of is guller. Vinden wij daar wat van, dan heeft de ex met kind genoeg munitie om jou af te wijzen. Zeer schrijnend als dan de zogenaamde hulpverlener of jeugdhulpverlener, raadsonderzoeker, coach, kinderbehartiger en ja zelfs een rechter gaat roepen dat de stem van het kind geldt.

Er zou namelijk maar één antwoord mogen zijn: Als jouw ouders nog samen waren geweest, had je ook geen keuze gehad. Dan had jij het er ook mee moeten doen. Tot aan jouw 18e verjaardag, val jij gewoon onder het gezag van je beide ouders, mits er geen sprake is van seksueel misbruik, fysieke mishandeling en/of aantoonbare verwaarlozing!

Stuur deze brief dus naar jouw 12 plus kind. Dat is immers de leeftijd die telt, vanaf die leeftijd is de stem van het kind bepalend. Rechters zijn zo blij en trots dat ze zo fijn in gesprek kunnen met een kind….Laat staan bovengenoemde andere partijen….. Al die lui horen zich diep te schamen en 180 graden te draaien in hun denkpatroon.

Bereik je iets met deze brief? Niet geschoten is altijd mis. En vraag je eens af, heeft die brief van Villa Pinedo zin voor jouw ex? Natuurlijk dat ze instemmend knikt als ze in de Ziggo Dome zit en dat lieve meisje haar hartenkreet uit, maar ach, alles voor de bühne toch? Jouw ex zal roepen dat die brief belangrijk is, maar dat haar/zijn situatie toch echt anders is en derhalve niet op hun situatie van toepassing.

Alle kleine beetjes helpen. Stuur deze brief naar jouw 12 + kind en deel deze brief aan ieder die deze brief hoort te lezen!